У ВР зняли з розгляду законопроект щодо звільнення антикорупціонерів — нардеп

6 лет назад 0

У Верховній Раді зняли з розгляду законопроект, яким парламенту надається право одноосібного звільнення голови НАБУ, САП та членів НАЗК. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Мустафа Найєм.

Він зазначив, що секретаріати парламентських фракцій вже отримали оновлений порядок денний, у якому немає проекту №7362.

"Коли-небудь події цієї ночі увійдуть до підручників історії. Зараз просто повірте на слово: тверезість окремих політиків, реакція громадськості, ЗМІ та особисті контакти безлічі активістів у міжнародних організаціях зіграли не останню роль в цій історії", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 6 грудня в Раді був зареєстрований законопроект про зміни до декількох законів, що надають можливість парламенту висловити недовіру директору НАБУ, керівнику САП, директору ДБР та членам НАЗК. Якщо Рада підтримає вказаний законопроект, вказані особи зможуть бути звільнені не тільки у зв’язку з вчиненням злочину, але й через адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

Також 6 грудня Комітет Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції проголосував за звільнення народного депутата від фракції "Самопоміч" Єгора Соболєва посади голови. Відповідне рішення підтримали 12 народних депутатів із фракції "Блоку Петра Порошенка", "Відродження" та "Опозиційного блоку", ще двоє утримались.