Україна: чому битва за Херсонські острови така стратегічно важлива — британські ЗМІ

1 год назад 0

Відтоді, як Херсон повернувся під контроль України, тривають бої за острови вздовж річки Дніпро в Україні.

поспілкувався з кореспондентом Daily Telegraph Коліном Фріменом, який розповів, чому Херсонські острови такі стратегічно важливі у цій війні.

Дніпро — це дуже широка річка з великою кількістю островів, і пан Фрімен каже: «Той, хто контролює ці острови, може ефективно контролювати рух вгору та вниз по Дніпру, головній річці, яка живить Київ і фактично розділяє Україну на схід. і захід».

Говорячи про його важливість, він сказав, що «це не інакше, як можливість контролювати Темзу у Великобританії».

Кореспондент додав, що невеликі групи українських військових висаджують на ці острови на човнах, і їхнє завдання – утримувати острови, не дати їм повернутися під контроль Росії.

У «досить складному досвіді військової служби» українські солдати, дислоковані там, покладаються на будівлі для прикриття та знаходяться під постійним та інтенсивним артилерійським обстрілом з боку російських військ – «іноді до 100 разів на день» – під час поточного бою, щоб утримати контроль над острови.

Новини про «жорстку солдатську дію» у боротьбі за захист островів приходять, коли  Ріші Сунак і Еммануель Макрон домовилися про тіснішу співпрацю з підготовки українських морських піхотинців і постачання зброї Києву.
[media=https://www.forces.net/ukraine/ukraine-why-battle-kherson-islands-so-strategically-important]