Україна підписала угоду з Hyperloop

6 лет назад 0

Гіперлуп в Україні таки з’явиться. Міністр інфраструктури Омелян підписав відповідний меморандум.

Міністерство інфраструктури і компанія Hyperloop transportation technologies домовилися про співпрацю в сфері технологій вакуумного поїзда Hyperloop.

Відповідний меморандум був підписаний Мінінфраструктури та Hyperloop 14 червня, передає сайт "Новое Время". 

З боку міністерства меморандум підписав міністр інфраструктури Володимир Омелян, від Hyperloop генеральний директор компанії Дірк Алборн. Він передбачає співпрацю в галузі технологій вакуумних поїздів Hyperloop.

"Ми сьогодні підписали меморандум про співпрацю між компанією, яка є найбільшою в світі з розробки технологій Hyperloop — транспорту нового покоління, який дасть світу нечувану швидкість, нечувані можливості і нечувані технології. Одним з підсумків цього візиту є наш чіткий намір спільно працювати над розробкою цих технологій", — сказав під час церемонії підписання міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Міністр додав, що сподівається на відкриття найближчим часом R&D-центру та дата-центру в Україні, який буде займатися не тільки технологією Hyperloop, а й новими матеріалами, новими складовими компонентами сучасних транспортних можливостей світу.

За словами Омеляна, меморандум передбачає спільну розробку технологій, а також спільний пошук інвесторів цього проекту.

Міністр також зазначив, що проект має бути комерційно успішним. Крім того, Омелян сказав, що сподівається на спільну розробку нових типів управління логістикою.

Нагадаємо, що наприкінці лютого Омелян заявив, що в Дніпрі планується будівництво тестового майданчика для впровадження в Україні надшвидкісного сполучення типу Hyperloop. Про це він розповів після підписання меморандуму про створення Центру транспортних інновацій HypeUA. Глава Укроборонпрому Павло Букін попередньо оцінив його вартість у $3 млрд.

Керівник проекту Олександр Озеран зазначив, що 1 км Hyperloop буде коштувати $11-17 млн, а довжина тестового майданчика становитиме 0,5 км.

При цьому прем'єр-міністр Володимир Гройсман пізніше зазначив, що реалізація ініціативи Hyperloop відбуватиметься без підтримки уряду України.