Україні вдалося повернути дитину, яку росіяни депортували із Херсонської області

1 год назад 0

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що Україні вдалося повернути неповнолітнього Артема, якого росія депортувала з тимчасово окупованої території Херсонської області.

Про це Лубінець  у Telegram, пише .

Омбудсмен розповів, що на початку року до нього звернулася бабуся з проханням сприяти у поверненні онука Артема, якого разом із іншими вихованцями Олешківського дитячого будинку-інтернату Херсонської області депортували до рф.

Бабуся розповіла, що особисто поїхала до закладу, щоб забрати онука, як тільки дізналася, що вихованців хочуть вивезти. Проте Артема разом із іншими вихованцями на той час вже перемістили на територію рф, звідти до Криму, а згодом до окупованого Скадовська на Херсонщині. Адміністрація закладу, в якому перебував Артем, відмовилася повертати дитину.  

«За моїм зверненням до органу опіки та піклування щодо вжиття заходів з метою захисту прав та інтересів дитини, у лютому бабусю було призначено піклувальником над онуком та вжито інших заходів щодо повернення дитини на підконтрольну Україні територію» , — зазначив омбудсмен.