Загарбники максимально тиснуть на жителів ТОТ Херсонщини напередодні «виборів» — Гуменюк

2 месяца назад 0

Напередодні псевдовиборів на лівобережній частині Херсонщини окупанти максимально тиснуть на місцеве населення.
Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказала начальниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає кореспондент .

"Як правило, вони (окупанти — ред.) зараз використовують подворові обходи, так зване дочасне голосування, яке вони проводять нібито з маломобільними групами населення… Намагаються зібрати максимальну фальсифікацію, максимально тиснути на людей, проводячи так звані огляди, а насправді обшуки, вишукуючи людей, лояльно налаштованих, "переконуючи" під дулом автомата про соціальні "переваги", які може надати російське громадянство. І у цьому зв'язку багато людей вимушено переходить під російське громадянство під такими загрозами",  — сказала Гуменюк.

Однак, наголосила вона, той факт, що окупанти дозволили людям голосувати і з паспортами України, свідчить про провальність їхніх зусиль.

Водночас Гуменюк застерегла, що окупанти можуть вдатися до провокацій, щоб звинуватити потім Сили оборони України.
Як повідомлялося, вибори президента в Росії проходитимуть з 15 по 17 березня.

З 25 лютого на окупованих​ частинах Запорізької т​а Херсонської областей проводять незаконне дострокове голосування на «виборах президента». Збір голосів розпочали з маломобільних груп.