Заступник Труханова задекларував елітне житло, VIP-авто та антикваріат на 20 млн. грн.

7 лет назад 0

Заступник мера Одеси Олесь Янчук задекларував разом із дружиною активів на 20 млн грн. Це дві квартири в Одесі, новенький BMW, антикваріат, а також заощадження на 8,5 млн грн.

 

Також заступник Труханова приховав, що його дружина – власниця будинку на березі Дністровського лиману  на 140 квадратів.  

У міській раді Олесь Янчук опікується питаннями торгівлі, рекламного ринку, громадського харчування, асоціаціями підприємців та бореться з нелегальними МАФами. Цікаво, що дружина Янчука – Тетяна Міленіна, в той же час займається торгівлею на ринках і має декілька фірм.          

Варто зазначити, що 10 років Олесь Янчук держслужбовець у виконавчих органах Одеської міської ради. Чиновник встиг попрацювати в командах трьох мерів при трьох президентах. До цього він заробляв на життя вчителем, інспектором на митниці та був заступником директора телерадіокомпанії. За роки роботи на державних посадах він офіційно заробив близько мільйона гривень. Про це повідомили Центр протидії корупції в органах місцевого самоврядування. 

Але статки родини Янчука значно зросли саме за його перебування на посаді заступника Труханова. З 2014 по 2016, коли Янчук був заступником мера, його активи виросли на 6 млн. грн. Так, у 2014-му він зазначив у декларації 2,7 млн грн. заощаджень, а в 2016 сума зросла вже до 8,5 млн. грн. Окрім того, чиновник з дружиною за 2 роки обзавівся новим BMW бізнес-класу за 100 тис. дол. та квартирою на 154 кв.  

«Коли чиновник працює 10 років в органах виконавчої влади і декларує стільки майна та коштів, це може свідчити про незаконне збагачення. Також існує потенційний конфлікт інтересів, оскільки його дружина має бізнес, що тісно пов’язаний з діяльністю її чоловіка», – аналізує декларацію юрист Центру протидії корупції Олена Щербан.  

Юристи Центру протидії корупції вже звернулися до Генпрокуратури із заявою про злочин щодо внесення недостовірної інформації до декларації та незаконне збагачення, а також до НАЗК з проханням перевірити декларацію заступника Труханова.