Знищений нацпарк на Херсонщині окупанти представлять на виставці «Росія» як досягнення

9 месяцев назад 0

У листопаді цього року захоплені російськими окупантами біосферний заповідник «Асканія-Нова» та Національний природний парк «Джарилгацький» візьмуть участь у міжнародному форум-виставці «Росія».
Про це повідомляють херсонські пабліки, підконтрольні російським окупантам.  
Повідомляється, що окупаційне міністерство природних ресурсів, екології та рибальства Херсонської області виставить експозицію з досягненнями регіону.
В також будуть представлені проекти, які незабаром реалізують у біосферному заповіднику та природному парку, —  йдеться в повідомленні.Але однієї з названих окупантами заповідних територій зараз фактично не існує, і винні в цьому саме російські військові.
Через пожежі на острові Джарилгач на Херсонщині вогнем знищено заповідну зону площею понад 1500 га, де сконцентрована основна частина всіх степових екосистем острова та популяції всіх рідкісних тварин, які є на острові, а також концентрується найбільша кількість копитних. Вогонь знищив всю заповідну зону природного парку на території понад 1500 гектарів.
На відновлення степової, лугової, солончакових ділянок потрібно в середньому від 4-5 до 8-12 років. Тамариксові зарослі потребують від 15-30 років.
Нагадаємо, на острові Джарилгач російські військові облаштували полігон для підготовки мобілізованих солдатів.