Знову кинули: відсоток «любителів Росії» у Новій Каховці тане на очах

4 месяца назад 0

NovaKahovka.City вже писала про останню видачу російської “матдопомоги” в окупованій Новій Каховці на Херсонщині 13 січня. Тоді багато отримувачів не отримали її, бо у списках виявилася плутанина з даними жителів. Про те, що було далі, розповідає наш кореспондент.

Люди, які не отримали чергову соціальну грошову допомогу в розмірі 10 тисяч рублів, почали телефонувати усюди, де тільки можна. У Новій Каховці нікого з "пенсійного фонду" немає, а ті "спеціалісти", які регулярно приїздили, в цей раз зовсім не приїхали. Люди їх чекали і не дочекалися.

У Генічеську "адміністрація" або змінює номери або взагалі мовчить і не відповідає на дзвінки. У тому числі і "губернатор" Сальдо. Таке ставлення до людей ще більше обурює і без того невдоволених жителів лівобережжя Херсонщини. Той нещасний відсоток "любителів Росії" тане на очах. Навіть вони вже визнають, що їх "кинули".

Почали ширитися чутки, що наступного місяця соцдопомоги може і не бути
Люди тепер намагаються оформити російську пенсію, щоб не стояти в чергах і більш-менш стабільно отримувати гроші. Але і тут проблеми: навіть якщо у них і приймуть документи, невідомо скільки доведеться чекати на відповідь.

Почали ширитися чутки, що наступного місяця соцдопомоги може і не бути. Враховуючи асортимент гуманітарної допомоги останнім часом — є думка, що і гуманітарку теж можуть не привезти. А тут ще "агітатори" закликають йти на вибори президента РФ… Люди уже сприймають це як відверте знущання.

За словами жителів сусідньої Каховки, у них така сама біда. Ще й на додачу проблеми з водою.

Як вижити людям в прибережній зоні вздовж Дніпра — нікого не цікавить. І це теж додає злості. Плюс постійні обстріли.