ЗС РФ посилюють угруповання на лівому березі Херсонщини, — деталі розповів Братчук

2 месяца назад 0

Иллюстративне фото: ukrinform.ua
Збройні сили України (ЗСУ) продовжують утримувати позиції на лівому березі Херсонської області, попри нарощення резервів та “м’ясні штурми” російських військ. Про це сьогодні, 16 лютого, в ефірі телеканалу  розповів речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Я б говорив не про розширення плацдарму, а про те, що нашим підрозділам вдається ці плацдарми утримувати. Це і є основне завдання наших Сил оборони, які знаходяться на лівому березі” , — сказав він.
Одночасно з цим, як він зазначив, свої резерви нарощують російські війська.

“Ворог значно підтягнув і посилив угруповання військ “Дніпро”, частини і з’єднання якого якраз і намагаються виконати завдання зі знищення плацдарму на лівому березі” , — розповів речник. 
За його словами, українські захисники продовжують знищувати техніку окупаційних військ як із використанням артилерії, так і за допомогою FPV-дронів.

“З правого берега добре працює артилерія і, власне, в небі наші FPV-дрони, які виконують складну роботу. Насамперед, захищають наших бійців і ефективно знищують російську техніку. Ворог намагається техніку заховати, намагається менше виводити її на поле бою, тому що були прецеденти, коли десантними машинами ворог висаджував “гарматне м’ясо” і намагався втекти, але недалеко”,  — наголосив він. 
Війська ЗС РФ намагаються економити техніку, особливо “озираючись” на ділянку траси Т-22-06 між Олешками та Новою Каховкою, каже Братчук.

“Цю дорогу вже називають цвинтарем російської військової техніки, тому — намагаються сховатися, убезпечити себе. А от що стосується людей, це продовжує бути витратним матеріалом для Росії. Тому — відправляють “на забій”, як кажуть, із квитком в один кінець”, — підсумував Сергій Братчук.​Як повідомлялося, протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень. Загалом російські окупанти завдали 34 ракетних та 85 авіаційних ударів, здійснили 114 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунк​тах.