25-й рік студенти херсонського вишу проходять практику в таборі “Буревісник”

3 года назад 0

Про це розповів ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський.

25 років тому студенти педагогічного факультету тоді ще педагогічного інституту вперше приїхали на практику до спортивно-оздоровчого табору «Буревісник» у Лазурному.

Цього року у нас ювілейна практика, тому разом з проректорами вирішили привітати студентів, їх кураторів, факультет з тим, що гарна традиція продовжується. Звісно, подивилися щоденний фінальний концерт студентів, ознайомилися з матеріальною базою табору, який розпочинає сезон.

Сьогодні ми згадували Наталію Рєзнік, яка багато років була не просто керівницею практики педагогічного факультету, а й її душею. Згадували перші роки створення «Буревісника», коли не було ані будівель, ані жодної інфраструктури. Але було бажання колективу та студентів вдосконалюватися за будь-яких умов! Перші студенти педагогічного інституту приїхали сюди у 1961 році, розміщувалися у наметах. Вони відпочивали, займалися спортом, творчістю. Вже в 1965 році Херсонська обласна рада прийняла рішення про легалізацію цієї прибережної ділянки для Херсонського педагогічного інституту. Так був створений спортивно-оздоровчий табір «Буревісник»!

Змінюються покоління, але не змінюються відгуки студентів про проходження практики. Майже всі, хто хоча б раз побував у нашому спортивно-оздоровчому таборі кажуть, що це одні з найкращих спогадів про навчання в університеті. Щиро дякую за гарну атмосферу, командну роботу декану педагогічного факультету Любові Петуховій та викладачам.

До речі, у «Буревіснику» проходять практику не тільки майбутні працівники дошкільної та початкової освіти, а й студенти факультету фізичного виховання та спорту, факультету біології, географії та екології й інших чудових факультетів мого рідного університету! Це місце, в першу чергу, є навчальною базою для всіх студентів.

На моє переконання, створення умов для всебічного розвитку та відпочинку молоді – це інвестиція, яка обов’язково повернеться суспільству у майбутньому.

Сьогодні ми бачили творчу молодь. З’являється відчуття гордості за те, що у нас є майбутнє на Херсонщині, бо невдовзі ми побачимо цих творчих, згуртованих, талановитих вихователів й вчителів у наших освітніх закладах.

Докладемо максимум зусиль, аби у молоді й надалі була можливісить та місце, де вона могла б капіталізуватися. «Буревіснику» бути найкращою навчально-тренувальною базою для студентів на лазурному узбережжі Чорного моря!
Полина Светлова