Окупанти повідомляють про відновлення автобусного сполучення між Херсонщиною та Кримом

9 месяцев назад 0

Окупаційна влада Херсонщини вирішила відновити автобусне сполучення між лівобережжям області та Кримом, яке було припинено через пошкодження Збройними силами України Чонгарського мосту.
Про це повідомляють проросійські ЗМІ на окупованих територіях.
Зокрема, відомо, що 18 серпня планується відновлення щоденних автобусних рейсів за маршрутом «Генічеськ — Джанкой — Сімферополь».
Нагадаємо, раніше гауляйтер окупованої Херсонщини Володимир Сальдо повідомляв про припинення руху автобусів за маршрутом «Сімферополь — Генічеськ».
За його словами, автобуси повинні були почати курсувати після відновлення Чонгарського мосту, проте інформації про те, що на мосту завершився ремонт наразі немає, тож за яким саме маршрутом будуть їздити автобуси невідомо.
Зазначимо, що після пошкодження Чонгарського та Генічеського мостів російські окупанти оприлюднили інформацію про нові маршрути з Херсонщини до Криму.
Відтоді, з території окупованої Херсонської області до Криму можна потрапити лише двома шляхами – через пункти пропуску «Перекоп» та «Армянськ».
6 серпня, у мережі з’явилась інформація про вибухи на території окупованої Херсонщини.
За словами окупаційних ЗМІ, вибухи пролунали на мосту, який з’єднує території окупованої Херсонської області та Криму в районі міста Генічеськ, поряд з Арабатської стрілкою.
Пізніше стало відомо також про ураження Чонгарського автомобільного мосту.
Гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо повідомив, що мости були атаковані ракетами Storm Shadow.
Після цього, ввечері 6 серпня в ЗСУ підтвердили удари по Чонгарському та Генічеському мостах.
Також, за словами керівниці об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталії Гуменюк, російські окупанти на лівобережжі Херсонщини після вчорашніх ударів по Чонгарському та Генічеському мостах вимушені змінювати маршрути постачання техніки та боєприпасів і обирати шляхи, які знаходяться в зоні ураження ракет ЗСУ.