29 березня Міжнародна організація ІNTERSOS розпочне свою медичну місію в Херсоні

1 год назад 0

29 березня Міжнародна організація ІNTERSOS розпочне свою медичну місію в Херсоні

На початку березня був підписаний меморандум Міжнародною гуманітарною організацією INTERSOS та Херсонською МВА щодо медичної підтримки жителів громади.

Відповідну інформацію повідомила Херсонська МВА у  фейсбуці

В повідомленні зазначено, що в місті катастрофічно не вистачає лікарів, тому представники організації запропонували свою допомогу в рамках медичного обстеження, лікування, а також забезпечення лікарськими засобами за призначенням лікаря з наборів ВООЗ.

Вже 29-30 березня ІNTERSOS розпочинає свою медичну місію в місті Херсон. Медичний пересувний діагностичний трейлер з необхідним оснащенням для огляду пацієнтів виїжджатиме у старостинські округи згідно з графіком. Будуть охоплені навіть найбільш віддалені від обласного центру старостати.

Таким чином жителі громади зможуть пройти обстеження, отримати медичні висновки та медикаменти безкоштовно.

Робота такої мобільної поліклініки буде побудована із врахуванням правил безпеки як для медиків, так і для жителів громади. Розклад приймання пацієнтів буде організовано таким чином, щоб уникнути скупчення людей.

На перших етапах прийом буде вести сімейний лікар. Надалі, уразі потреби, мобільна бригада доповниться педіатром, а також вузькими спеціалістами. Весь проєкт розрахований на 3 місяці, заплановано, що виїзд в округи відбуватиметься 1-2 рази на тиждень.