Російські окупанти більше трьох місяців утримують у полоні Рустама Чижика, цивільного мешканця Горностаївки на Херсонщині

2 месяца назад 0

Більше трьох місяців російські окупанти незаконно утримують у полоні 22-річного Рустама Чижика, цивільного мешканця селища Горностаївка Каховського району Херсонської області. Чоловіка викрали ще 13 листопада 2023 року з його будинку і спочатку утримували в місцевій російській «комендатурі», а нещодавно нібито вивезли до Краснодарського краю РФ. Про його долю або якісь обвинувачення на його адресу загарбники рідним не кажуть.

Про це повідомляє

Як розповіли ЦЖР його рідні, 22-річного  Чижика Рустама Дмитровича викрали вранці 13 листопада 2023 року з його будинку в селищі Горностаївка. Це зробили ті самі представники окупаційної влади, які , а також . 

«Рустам збирався виїжджати з окупації, але не міг, бо російські загарбники незадовго до того його затримували і відібрали у нього паспорт. Тоді його відпустили, але наполегливо вимагали від нього взяти паспорт громадянина РФ. Рустам відмовився», – сказали рідні викраденого молодого чоловіка. Рустам Чижик За їхніми словами, під час затримання Рустама Чижика окупанти нібито звинувачували його в зберіганні зброї. Однак рідні Рустама називають це брехнею і вважають, що росіяни могли її підкинути під час «обшуку». 

Відомо, що спочатку Рустама утримували в місцевій російській «комендатурі» і забороняли йому приносити будь-які передачі, навіть їжу. За останньою інформацією, викраденого чоловіка вивезли з Горностаївки – нібито до Краснодарського краю РФ. В чому його обвинувачують, за що саме утримують і де він зараз перебуває нікому з рідних окупанти не повідомляють.

Як повідомляв ЦЖР, за вбивство в листопаді 2023 року в селищі Горностаївка незаконно затриманого 28-річного Руслана Руснака російські  Серед затриманих: Андрєй Полєвщіков, начальник «отдела МВД «Горностаевский», його заступник, начальник «уголовного розыска» і два «оперуповноважених». 

Є версія, що такі жорсткі заходи окупанти були вимушені застосувати до своїх поплічників через те, що інформація про вбивство Руснака була розповсюджена правозахисниками по всьому світу. Однак більш ймовірною є версія про те, що насправді керівництво окупаційної поліції Горностаївки покарали за розкрадання російських грошей, адже вбивства мирних українців не вважаються для представників російської «влади» злочином.

Олег Батурін