5 помилок в харчуванні офісних працівників

5 лет назад 0

Офісні працівники — одна з найбільш вразливих категорій людей. У них дуже часто збитий режим харчування. Все це пояснюється недоліком часу. А сидячий спосіб життя погіршує травлення.

Про те, які помилки роблять офісні працівники в харчуванні, розповів UkrHealth.

Помилка №1: пропускати сніданок

Неприпустимо випити чашку кави або чаю на бігу, по дорозі на роботу. Хоча такою звичкою володіють практично всі офісні працівники. Вважається, що у них просто не вистачає часу на те, щоб поснідати. Але ця думка помилкова. Адже завжди можна встати на 10 хвилин раніше, щоб зварити кафе або зробити пару бутербродів. У підсумку сніданок подарує бадьорість, працездатність, уважність і необхідну концентрацію.

Помилка №2: шкідливі перекуси

Чіпси, цукерки, жуйка, печиво — все це не найкращі перекуси в цілому, а не тільки для офісних працівників. Подібні продукти-справжнісінька помилка в харчуванні. Адже через них виникає серйозна загроза здоров’ю, в тому числі негативно позначається на роботі шлунка, а також обіцяє проблеми з вагою.

Помилка №3: пити багато кави

Звичайно, офісні працівники хочуть бути бадьорими і свіжими. А для цього на їх столі практично завжди стоїть чашка кави. Завдяки цьому напою, що бадьорить, як годиться, можна надати собі енергії, зняти напругу і іноді навіть замінити обід. Але це чергова помилка в харчуванні офісних працівників. Чому? Надмірне споживання кави може всерйоз нашкодити здоров’ю. У день допустимо випивати на більше 3 порцій цього напою.

Помилка №4: пропускати обід

Харчування в офісних умовах іноді являє собою складність. Адже в робочому дні так багато завдань, які вимагають негайного виконання. Тому про обід іноді офісні працівники забувають, замість цього в хід йдуть шкідливі перекуси. А це докорінно неправильний підхід до свого харчування. У підсумку можуть виникнути болі, спазми в шлунку, печія, як максимум неприємностей — гастрит та інші проблеми з травленням.

Помилка №5: щільний обід

І інша сторона в цьому питанні: занадто щільний обід. Іноді це пов’язано з тим, що офісний працівник не в силах себе зупинити після довгого голодування. А часом пояснюється традицією запрошувати на ділові переговори в кафе або ресторан. В результаті страждає фігура. Тому від подібної помилки слід відмовлятися і дотримуватися збалансоване харчування.