Аналітик показав успіхи ЗСУ під час операції «Буря в Херсоні»

2 года назад 0

Мобілізація в Росії, оголошена президентами РФ Володимиром Путіним, викликала різку реакцію з боку росіян. Але вистачає цього лише на відео незадоволених чоловіків, що розповсюджуються в мережі, в чергах у військкомати. Тема протестів не протрималася й дня у західних ЗМІ, оскільки кілька відео було максимум першого дня після рішення про "могилізацію", як це прозвали в народі.

Антон Павлушко, OSINT-аналітик міжнародної волонтерської спільноти  , ділиться даними про реакцію західних ЗМІ на російські міні протести проти мобілізації та розрахунками щодо умовної операції "Буря в Херсоні", передає .

Зазначається, що вже за кілька тижнів перші з мобілізованих опиняться на фронті, адже розгорнути їх до настання холодів – це питання їхнього виживання.

Зазначається, що найлегше і найшвидше переправлять мотострільців і колишніх пузатих десантників-морпіхів.

Автор матеріалу застеріг, що чим більше будуть втрати у "орків" — тим сильніше вони ненавидітимуть українців, повторюючи Бучу та Ізюм. "Мобілізований бидло" з моральної точки зору буде ще більш аморальним натовпом.

За прогнозом експерта, зима буде дуже "спекотною".

Причому, як наголосив Павлушко, ЗСУ вигідна принципова позиція росіян не виходити з Херсона.

За неповний місяць так званої "Бурі в Херсоні" вдалося відобразити Харківську область, покращити становище на Донбасі та просунутися далі у бік Херсона. Якщо подивитися на графік втрат росіян, можна побачити кілька етапів:

30.08.-01.09. – активізація боїв у Херсонській області
03.09.-05.09. – активізація боїв на Харківщині
07.09.-09.09. — Завершення Ізюмської операції
10.09.-14.09. – зачистка території у Ізюмському напрямку
15.09.-17.09. – активізація на Донбасі та Херсоні
18.09.-20.09. — Оперативна пауза

З 21.09. знову активізація боїв за всіма наявними напрямками, основним з яких зараз виглядає Донбас