Андрій Дмитрієв: Бюджет Херсонської громади має бути збалансованим

2 года назад 0

Саме над цим активно працюють члени постійної депутатської комісії з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку.
Уже сформований більш-менш остаточний варіант головного фінансового документу Херсонської міської територіальної громади, — повідомив голова комісії Андрій Дмитрієв:
— Можна сказати, що цей варіант бюджету вже є збалансованим. Тобто видатки відповідають доходам. Загальна сума доходів бюджету громади складає трохи більше 3 мільярдів 200 мільйонів гривень.
При формуванні бюджету ми намагались фінансувати усі галузі хоча б у тому обсязі, який був цього року. Головна проблема – досі не всі розпорядники надіслали бюджетні запити. Але ми все одно зарезервували кошти на реалізацію їх проєктів.
На жаль, на всі проєкти, які є перспективними та потрібні Херсонській громаді, бюджетних коштів не вистачить, тому депутатам запропонують реалізовувати їх за рахунок кредитування або участі в грантових програмах.
Також на бюджет громади, завдяки державі, ліг додатковий тягар – це різниця в тарифах. І хоч в Херсоні з’явився додатковий дефіцит бюджету, завдяки злагодженій роботі, бюджет міста збалансований, наголосив Андрій ДМИТРІЄВ.
Надалі, з урахуванням обговорених пропозицій та зауважень, вже збалансований документ, буде винесений на розгляд інших депутатських комісій. І вже 17 грудня, під час засідання сесії міської ради, депутати мають затвердити головний фінансовий документ громади.