Авіація ЗСУ завдала удари по опорних пунктах російських військ на Херсонщині

2 года назад 0

Штурмова авіація ЗСУ 22 липня завдала чотири удари по двох опорних пунктах російських військ на Херсонщині та скупченню сили та техніки РФ на Миколаївщині.

Про це на сторінці у Facebook  оперативне командування "Південь".

За даними командування, російські війська зазнали значних втрат. Підрозділи ЗСУ знищили реактивну систему залпового вогню «Град», 3 БТР-82, дві самохідних потужних гармати "Піон", шість одиниць автотехніки та складу з боєприпасами. Загинули 93 військових РФ. Що відомо:

  • За оперативною інформацією Генштабу ЗСУ станом на ранок 22 липня, на Південнобузькому напрямку військові РФ обороняють раніше зайняті позиції й зосереджують зусилля на недопущенні наступу ЗСУ, вводять резервні підрозділи.
  • Російська артилерія обстрілювала населені пункти: Іванівка, Токареве, Трудолюбівка, Партизанське, Кобзарці, Посад-Покровське, Андріївка, Степова Долина, Таврійське, Оленівка, Шевченкове, Прибузьке, Лимани, Киселівка, Новомиколаївка, Велике Артакове, Миколаїв та Тетянівка.
  • 22 липня оперативне командування "Південь" повідомило, що ЗСУ знищили п'ять опорних пунктів та два склади боєприпасів російських військ в Скадовському та Бериславському районах Херсонської області.