Бериславські поліцейські вилучили 43 кущі конопель у жителя Високопільської громади

8 месяцев назад 0

Працівники відділення поліції №1 (Високопілля) Бериславського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Бериславської окружної прокуратури викрили 40-річного жителя Високопілля у незаконному вирощуванні конопель. Зловмисник висадив у лісосмузі більше 40 кущів наркорослини.

Поліцейські з’ясували, що підозрюваний раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за наркозлочини. Зі слів чоловіка стало відомо, що він придбав насіння у невідомого в Кривому Розі, коли виїхав туди під час окупації Високопільської громади. Після звільнення населеного пункту повернувся та висадив їх в Наталиному нібито для власного вживання.

Як розповів керівник поліцейського підрозділу Олександр Коновал, підозрюваний постійно приїжджав до населеного пункту, щоб перевірити свій врожай. Використовував добрива, постійно поливав та ретельно доглядав рослини. Поліцейські вилучили 43 кущі конопель. Їх зразки направили на експертизу.

За вказаним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 ККУ «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». Проводяться необхідні слідчі дії.