Бої в Кринках на лівобережжі Херсонщини: в ЗСУ прокоментували ситуацію

6 месяцев назад 0

В Кринках Олешківського району на лівобережжі Херсонщини українські війська ведуть бої з окупантам. В соцмережах оприлюднено відповідні відео від українських бійців. 

Зокрема, телеграм-каналі повідомляють про взяття в полон російських військових. Згодом було оприлюднено відео з Кринків від одної з бригад ЗСУ, які заявили, що 8 день ведуть бої в населеному пункті на тримають позиції та рухаються вперед. 

Деякі джерела вже встигли повідомити, що Кринки офіційно під прапором України. Але це спростувала речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в коментарі журналісту видання "Гривна". За її словами, ця інформація не підтверджена. Про взяття будь-якого населеного пункту повідомляють Генштаб або Головнокомандувач ЗСУ. 

"Це не є офіційною інформацією. Ми не коментуємо поки дії на лівобережжі Херсонщини, щоб не зашкодити нашим військовим. Про взяття під контроль населених пунктів має офіційно повідомили Генштаб" , — каже Наталія Гуменюк. 

Як раніше стало відомо, через вдалі дії ЗСУ на лівобережжі Херсонської області командування армії окупантів зняло з посади генерала-полковника Олега Макаревича, який командував угрупованням "Днепр", яка відповідає за Херсонський напрямок. Причиною звільнення зазначають "невідповідність докладів реальній ситуації на полі бою". 

Нагадаємо, що успіх ЗСУ на лівобережжі Херсонщини раніше підтвердив відомий Телеграм-канал "Миколаївський Ваньок", який заявив про те, що окупанти майже погодили план відходу своєї армії з прибережних населених пунктів. Але речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк зазначила, що телеграм-канали — не є офіційним джерелом інформації.