Бриков назвав «найнадійнішими людьми» вбивць, ґвалтівників і наркозалежних

2 месяца назад 0

«Число учасників з передової навіть дещо перевищило очікувані цифри», — повідомив роспропагандистам керівник блоку оціночних заходів програми «Время героев» Павел Безручко. «Програма «Время героев» , — нагадав окупаційний телеканал «Таврия», — розроблена для учасників і ветеранів спеціальної військової операції за дорученням Президента Росії Володимира Путіна».

«Програма передбачає навчання сучасним методам і технологіям управління, командній роботі, особистісний розвиток», — повідомляється на сайті «Время героев». «Я вважаю, що хлопці, які несуть службу у зоні проведення СВО, а потім повернуться з перемогою, немає жодних сумнівів, повинні заходити у всі сфери життя з держпідтримкою, — заявив у бесіді з окупаційним «Херсонским агентством новостей» начальник окупаційного управління інформаційної політики Херсонської області Євген Бриков. — Зараз саме такі люди — найнадійніші. Вони проливали кров за Батьківщину, вони ніколи не підуть на угоду з совістю».

Дійсно, не підуть. Головне через те, що її у них немає. А кров вони продовжують проливати і після повернення з війни. Кров мирних людей. Як мінімум, 107 людей загинули, а ще 100 змогли вижити, але отримали каліцтва через злочини російських військових, які повернулись додому з війни — підрахувало інтернет-видання «Верстка» на основі відкритих даних. При цьому журналісти користувались інформацією з російських судових картотек, де не завжди є згадки про участь обвинувачених у «СВО».

Тому таких злочинів, наголошують автори підрахунків, на порядок більше. З тих, що знайшли у картотеках, 55 складають вбивства, жертвами яких стали 76 людей; 18 випадків нанесення важких тілесних ушкоджень з 18 загиблими; 9 порушень ПДР з 11 загиблими і 2 схилення до вживання наркотиків, через що померли двоє неповнолітніх. Варто також, думаємо, познайомитись хоча б з декількома злочинами «героїв СВО», яких Бриков записав в «еліту». Колишній ув’язнений Алексей Борісов, якого помилували після участі у війні, розпивав алкоголь зі своїм знайомим і його співмешканкою в канівській області. Під час сварки побив дерев’яною жердиною знайомого, жінку ж, яка намагалась за нього заступитись, вбив, а її труп викинув у річку. Колишній контрактник Нікіта Авдюшкін з Астраханської області жорстоко побив односельця, задушив, а тіло закопав у ямі на ділянці. «Вагнерівець» Васілій Васюков з Ростовської області декілька разів вдарив ножем свою 77-річну бабусю, яка виховала його замість матері.

Військовослужбовець Андрей Рикашев, якого також помилували, смертельно поранив у сонну артерію знайомого на дитячому майданчику у Підмосков’ї. Поки той помирав, «вагнерівець» сходив за сигаретами, а, повернувшись, завів розмову з дитиною, яка у цей момент знаходилась на майданчику. Ще один «вагнерівець» Артьом Кіріллов з Костроми попросив покатати молоду пару, з якими познайомився у барі, на їх же машині. Розігнавшись до 100 км/год, вилетів на зустрічну смугу руху, вдарився об бордюр і авто перевернулось. Пасажирка загинула на місці, а Кіріллов спокійно пішов з місця аварії, але потім повернувся, аби пошукати свій загублений телефон… А Євгену Брикову залишається побажати, аби він невдовзі опинився сам на сам з одним з подібних «героїв».

Борис ВИНОГРАДОВ,