Центральна частина Голої Пристані на Херсонщині все ще затоплена

9 месяцев назад 0

З дня підриву російськими військовими дамби Каховської ГЕС пройшло вже майже два місяці, проте у центральній частині окупованого міста Гола Пристань все ще стоїть вода.
Відео затоплених вулиць публікують місцеві мешканці у соціальних мережах.
Зокрема, на відео можна побачити затоплену вулицю 1 Травня в районі місцевої церкви та Голопристанської школи №4.
На дорогах й досі стоїть брудна та зелена вода.
Пересуватися вулицею можна на автомобілі, проте місцеві роблять це вкрай обережно.
Нагадаємо, окупаційна влада називала ситуацію в Голій Пристані “плачевною”: затоплені будинки, розмиті цвинтарі та могильники, загиблі тварини. 
Станом на початок липня росіяни повідомили про 53 загиблих на лівобережжі області унаслідок підриву ними ж ГЕС. Очевидно, що число є набагато більшим.
Раніше повідомлялося, що через повінь та війну населення у Голій Пристані на Херсонщині через війну та повінь кількість населення скоротилось у 14,5 разів. Раніше там жили 14,5 тисяч людей. А тепер їх залишилось близько 1000.
За словами керівника пресофісу Херсонської ОВА Олександра Толоконнікова, місцеві розповідають, що завали зруйнованих будинків ніхто не розбирає, під ними все ще залишаються тіла загиблих. Натомість окупанти вивозять обладнання з лікарні, забрали навіть старі матраци та повезли у свої госпіталі.
На останніх знімках затоплених вулиць Голої Пристані було видно зруйновані повінню будинки, повалені дерева, паркани, розмиті дороги, затопленні городи та знищену флору.