Центральне відділення «Укрпошти» у Херсоні готують до відкриття

1 год назад 0

Для того, щоб можна було якомога швидше відкрити перші пункти відділень "Укрпошти" у звільненому Херсоні, вже готують генератори та Starlink-и. Про це в ефірі загальнонаціонального марафону "Єдині новини"  генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

"Перший пункт нашої роботи – це відкриття головного відділення в Херсоні. Це дасть нам можливість працювати по всій області. Для пенсій ми привозимо паперові відомості і тоді навіть не треба електрика, щоб везти пенсію. Тому, поки відновлять інфраструктуру, ми вже зможемо надавати послуги. Сподіваюсь, наступного тижня робота в Херсоні вже розпочнеться", – повідомив Смілянський.

Робота "Укрпошти" розпочнеться з відкриття 5-7 відділень у Херсоні. Відновлення роботи буде можливим після того, як Державна служба з надзвичайних ситуацій, дасть дозвіл, адже зараз відбувається розмінування – росіяни залишили у відділеннях вибухонебезпечні предмети, сказав Смілянський.

Щодо діяльності відділень на всій території Херсонщини, яка вже деокупована, то у тій частині області, яка межує з Дніпропетровщиною, працює 79 пунктів "Укрпошти", з точкою базування у Великій Олександрівці, де відкрили стаціонарне відділення.

Ігор Смілянський говорить, що на Херсонщині російські військові вкрали автівки та комп’ютери, які належать компанії. Деякі автівки перевезли до Генічеська. Тому зараз перекинуть транспорт з інших регіонів, щоб пошта могла повноцінно працювати на звільнених територіях області.

Що відомо

  • Укрпошта вже з наступного тижня почне доставляти перші пенсійні виплати у Херсон.
  • Укрпошта 11 листопада запустила марку "Херсон – це Україна!". Це перша поштова марка, яка присвячена місту-герою.