Церкву московского патріархату у селищі Калинівське на Херсонщині передали в управління ПЦУ

4 месяца назад 0

Служба в церкві 6 січня 2024 року. Фото ЦЖР Храм у Калинівській громаді Бериславського району на Херсонщині, що належав до Української православної церкви Московського патріархату – РПЦ в Україні – перейшов в оперативне управління місцевої релігійної громади архистратига Михаїла Православної Церкви України. 31 грудня представники ПЦУ провели в церкві перший молебень, а протягом першого тижня 2024 року кілька служб. Боротьба за передачу церкви громаді ПЦУ тут тривала майже 20 років.

Про це повідомляє .

Як розповів ЦЖР Максим Кожем’яка, начальник Калинівської селищної військової адміністрації, 4 січня було прийнято рішення про передачу ​будівлі храму в оперативне управління місцевої релігійної громади архистратига Михаїла Православної Церкви України. До цього храм використовувала релігійна громада Свято-Михайлівської парафії Новокаховської єпархії УПЦ МП – вона ж Російська православна церква в Україні. 

За словами представників Калинівської громади архистратига Михаїла ПЦУ, рішення про вихід місцевої церкви і релігійної громади з-під юрисдикції УПЦ Московського патріархату (РПЦ в Україні), тут прийняли ще в липні 2003 року. Однак тільки зараз вірянам Православної Церкви України вдалося отримати храм у своє користування, через майже 20 років. 

Церква передана релігійній громаді ПЦУ в оперативне управління терміном на 30 років.

Більше про це невдовзі читайте на сайті Центру журналістських розслідувань.

Як відомо, нещодавно релігійна громада Різдва Богородиці Херсонської Єпархії, що у Хрещенівці Нововоронцовської громади Бериславського району ухвалила рішення перейти до Православної церкви України. Опікуватися цією церквою буде митрофорний протоієрей Андрій Карпенко. Раніше такі ж рішення у Нововоронцовській громаді ухвалили релігійні організації Осокорівки та Миролюбівки.​