Чому збільшилась кількість російських штурмів. Гуменюк про ситуацію на Херсонському напрямку

2 месяца назад 0

На лівобережжі Херсонщини російські військові 16 разів штурмували позиції ЗСУ протягом 18 лютого. Оскільки через погодні умови вони не могли використовувати дрони та артилерію.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк у телемарафоні “Єдині новини”.

За її словами, не зафіксовані спроби окупаційних військ перейти на правий берег Дніпра. 

Гуменюк додала, що ті човни, які фігурують у зведеннях Сил оборони півдня про втрати російських окупантів – це ті, які маневрують між островами в дельті Дніпра. 

“Особливість географії в нашій зоні відповідальності, а саме в гирлі Дніпра є дуже розгалужена система островів. І поки було тепло спостерігалася висока активність маневрів російських військ, для підтримки та розгортання своїх спостережних пунктів”, – розповіла речниця.

Завдяки контрбатарейній боротьбі кількість цих пунктів зменшилась вдвічі. Також знищуються пункти польового боєпостачання, зазначила Гуменюк.

Також армія РФ намагається доставити на ці острови особовий склад, але втрачає і човен, і військових, підсумувала Наталія Гуменюк.

Як повідомила речниця, Сили оборони знищили на лівобережжі Херсонщини РЗСВ, 4 гармати та мінометний розрахунок. За попередніми даними, вздовж Олешківської траси знищено близько 200 одиниць російської бронетехніки.