Цвинтарних злодіїв на Херсонщині стає більше (фото)

6 лет назад 0

У парку Слави, який у 1985 році будувало чи не все місто, хтось пошкодив обеліск на честь загиблих воїнів Другої світової війни — збив з нього зображення ордену Слави, вилите з бронзи. Під час свого падіння важка конструкція ще й розтрощила кілька гранітних плит на підніжжі монумента.

І це вже далеко не перший “набіг” мисливців за металом на меморіальний комплекс. Минулої осені, приміром, тут демонтували та викрали декоративні елементи з надмогильних плит, до того пошкодили Вічного вогню та викрали пам’ятні таблички з чавуну. Злочинців до цього часу так і не спромоглися розшукати.

Доки поліція розшукує вандалів та їхню здобич, муніципальна влада підраховує збитки та роздумує, що потрібно, щоб такі злочини не повторювалися. Міський голова Володимир Коваленко у розмові з власкором “Голосу України” повідомив, що у бюджеті відшукають кошти, щоб встановити в парку Слави камери відеоспостереження, а поліцію попросять налагодити тут нічне чергування.

Своїми сумними спостереженнями після відвідин "меморіального" кладовища у центрі Херсона поділився на "ФБ" і відомий краєзнавець та художник Віктор Хмель :

Похоже, наши горвласти нашли простой выход сбережения "мемориального" кладбища и ныне работают в паре с собаками. Хотя, признаки разрушения могил вандалами- добытчиками металла, видны даже с центральной аллеи…
Кстати, на всех фото видно, что относительный порядок кладбища поддерживается лишь в 4-5 метрах от главной его аллеи, дальше стена зарослей, пригодных для жизни не только собак…

 

Фото: соцмережі