Деяким жителям Херсонщини запроваджені додаткові виплати від ООН

7 месяцев назад 0

Для деяких жителів Херсонської області в ООН передбачили додаткові грошові виплати.

Як  в пресслужбі Херсонської МВА, виплати запроваджені у межах багатоцільової грошової допомоги задля підготовки до зимового періоду.

"Подати заявку можуть не тільки вразливі вимушено переміщені особи, але й постраждалі від військових дій, у певних регіонах, у тому числі і в Херсонській області, а також ті, хто повернувся до свого постійного місця проживання (зокрема, і з-за кордону)",  – йдеться у повідомленні пресслужби.

Перевірити, чи входить людина до категорії, яка отримає виплати, можна  на сторінці офіційного партнера агентства зі збору даних на грошову допомогу – БФ "Право на захист".

Детальна інформація про допомогу, а також адреси пунктів збору даних – 

В пресслужбі МВА зазначили, що реєстрація здійснюється лише мобільними групами. Візити мобільних груп можна відстежувати в 

Раніше повідомлялось про те, що представниками Херсонської міської військової адміністрації досягнуто домовленостей з французькою неурядовою гуманітарною організацією ACTED щодо підтримки мешканців Херсонської міської територіальної громади, в яких постраждало житло, але вони продовжують проживати на території громади.

Також повідомлялось про те, що жителям Херсонської територіальної громади надали пояснення від організація ACTED, яка надає грошову допомогу для людей, у яких частково або повністю зруйноване житло.

Нагадаємо, раніше був скандал з отриманням паперових продовольчих сертифікатів від ВПП ООН. Велика кількість мешканців самого Херсона, а не старостинських округів Херсонської територіальної громади, так і не змогли отримати продовольчі сертифікати. Про це свідчать коментарі мешканців під цим повідомленням Херсонської міської ради у Facebook.