Для забезпечення Херсонщини водою потрібно ще 50 свердловин – Міндовкілля

8 месяцев назад 0

Для забезпечення водою постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС південних регіонів потрібно пробурити 50 нових артезіанських свердловин.
Як передає , про це під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, повідомляє Міндовкілля у .

“Відновлення постачання води на півдні – одне з ключових питань засідання президії конгресу. Актуальна потреба для Херсонщини – нові 50 артезіанських свердловин. Продовжуються роботи з буріння. Попередній дедлайн – 15 жовтня», — доповів Стрілець.

Міністр також повідомив, що прокладання трубопроводів має завершитися до 15 листопада, і зазначив, щоб прискорити виконання цих робіт, Кабінет Міністрів схвалив рішення, яке спрощує процедуру.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку державного обліку артезіанських свердловин, облаштування їх засобами вимірювання об'єму видобутих підземних вод. Документ встановлює єдині правила функціонування Реєстру свердловин та на юридичному рівні фіксує поняття «артезіанська свердловина».