До 10 років позбавлення волі засуджено «очільника» окупаційної податкової служби у Херсоні

6 месяцев назад 0

За матеріалами СБУ до 10 років тюрми засуджено зрадника, який пішов на співпрацю з окупантами і сприяв становленню та функціонуванню окупаційної влади у Херсоні.

Про це повідомила пресслужба СБУ Херсонської області.

Слідчі СБУ встановили особу зловмисника – ним є колишній заступник начальника Херсонської митниці — Олексій Груненко.

Задокументовано, що обвинувачений під час тимчасової окупації Херсона перейшов на бік ворога. Він погодився на пропозицію представників окупаційної влади та обійняв посаду так званого «в.о. начальника в податкової служби Херсонскої області».

Фейковий очільник організовував роботу «органу». Закликав місцевих підприємців перереєстровуватися за законодавством держави-агресора та відкривати рахунки у підконтрольному рф банку.

Суд визнав Олексія Груненка винним за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та призначив покарання — 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчими та адміністративно – господарськими функціями в органах державної влади строком на 15 років та з конфіскацією майна.

Викриття злочину здійснювали співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.