Дружина Сергія Цигіпи просить допомоги

9 месяцев назад 0

Дружина ув'язненого росіянами активіста з Нової Каховки Сергія Цигіпи звернулася в соцмережах до земляків із закликом допомогти зібрати кошти для оплати послуг адвоката.

«Довго не наважувалася писати, але розумію, що цього разу сума дуже велика — не впораюся самотужки. Мені необхідно в триденний термін сплатити гонорар кримському адвокату, у розмірі 230 тисяч рублів, який взявся захищати мого чоловіка — цивільного полоненого. Майора запасу, письменника, журналіста, активіста, волонтера, який з 24 лютого по 12 березня допомагав мешканцям Нової Каховки і встиг зробити багато добрих справ» , — написала Олена Цигіпа.

Нагадаємо, 62-річний Сергій Цигіпа – активіст, учасник Євромайдану, журналіст, письменник та керівник ГО «Творче об'єднання «Каховський плацдарм», організатор музичних фестивалів «Рок-Серпень», «Рок-н-рол Таврійський», «Мир на Каховському плацдармі». Неодноразово обирався депутатом міської ради.

Автор публіцистичних книг: «Майданопис», «Хроники смутного времени», «Белая змея или город без головы», «Украина: Час пик или четыре нокдауна Виктора Януковича», «Блокнот интеллектуального анархиста», «Бабья смута».З 24 лютого 2022 року створив проект «Інформаційна самооборона Нової Каховки» через який транслював проукраїнську позицію для жителів регіону та інформацію про окупантів. 6 березня 2022 року в окупованій Новій Каховці брав участь у мітингу «Нова Каховка – Україна!».

12 березня 2022 року між Новою Каховкою і Таврійськом Сергія Цигіпу затримали російські військові. Це трапилося після того, як окупанти перевірили телефон Сергія на наявність проукраїнських публікацій, фотого і повідомлень представникам ЗСУ.

Тримали в ув'язненні в Херсоні, потім вивезли до Криму. Наразі він знаходиться у Сімферопольському СІЗО №2. Зазнає катувань і знущань.

В ФСБ у відповідь на інформаційний запит адвоката Сергія заявили, що «перевіряють відомості про дії, спрямовані на завдання шкоди безпеці РФ під час проведення спеціальної військової операції». За ст. 276 КК РФ йому загрожує ув'язнення від 10 до 20 років.
«Зважаючи вік Сергія — це довічне ув'язнення, — переконана Олена Цигіпа. —  Тому звертаюся до всіх, хто знає мене і Сергія: рідних, друзів, колег, знайомих! Участь кожного — важлива!»

Допомогти можна за реквізитами

Приват банк 4731 2196 4952 3275
Монобанк 5375 4114 1278 4717
Отримувач Цигіпа Олена Михайлівна