Екс-заступник голови Херсонської МВА не тримає гроші у банках, хоча заробив понад мільйон

2 месяца назад 0

Дружина колишнього заступника голови Херсонської міської адміністрації  Сергія Орєхова —  Ольга отримувала виплати як внутрішньо переміщена особа, але сума у декларації не вказана.

Про це свідчить  Сергія Орєхова, поданий ним за період з 1 січня по 29 березня 2024 року перед звільненням з посади, повідомив .

Також серед доходів чиновника задекларовані за цей період зарплати, які він отримував як заступник голови МВА — 414 тисяч 184 гривні та в акціонерному товаристві "Херсонгаз" — 128 тисяч 622 гривні. 

Зазначимо, що у  за 2023 рік вказано, що в акціонерному товаристві працює дружина посадовця, яка торік заробила там 101 тисячу 109 гривень. А сам Сергій Орєхов у 2023 році працював лише в адміністрації й заробив 1 мільйон 66 тисяч 277 гривень.

Щодо транспорту, то щорічна декларація та звіт перед звільненням не відрізняються один від одного: Suzuki Grand Vitara XL-7 2007 року випуску в Сергія Орєхова й Mitsubishi ASX 2010 року випуску в його дружини.

Так само не відрізняються данні про нерухомість: Орєхов володіє квартирою 44,9 квадратного метра в Херсоні, половиною квартири площею 54,6 квадратного метра там же й земельною ділянкою площею 6 соток у селі Великому Скадовського району Херсонської області.
Його дружина володіє половиною будинку у Херсоні площею у 106,7 квадратного метра та чотирма сотками землі там же.
Заощадження Сергія Орєхова складаються з 380 тисяч гривень готівкою.

Раніше повідомлялося, за згідно з дослідженням , другий рік війни продемонстрував стійку тенденцію до поступового відсторонення  Херсонської міської ради від життя громади, зменшення депутатської активності, втрату їхніх зв’язків з виборцями. Частково причини цього процесу є об’єктивними:  знаходиться під постійними обстрілами. Значна частина містян й депутати разом з ними були вимушені виїхати за межі громади. Частково подібне відсторонення є результатом політики місцевої військової адміністрації, яка не бачить депутатів у системі взаємодії влади з громадою.