Ексдиректорку херсонської школи №30 та її чоловіка помітили в Санкт-Петербурзі

4 месяца назад 0

Ексдиректорка Херсонської спеціалізованої школи № 30 Оксану Барнаш та її чоловіка, Андрія Миколайовича, помітили в російському місті Санкт-Петербург.

В мережі з’явилися зроблене в російському місті фото подружжя, на якому також є однокласниця і подруга Оксани Барнаш – Тетяна Бойко – власниця херсонського магазину «Естер».

Фото зроблене від час водної прогулянки Санкт-Петербургом. Але точно невідомо, чи живуть там і Оксана, і Андрій Барнаш. Лише відомо, що Андрій Барнаш, який в Херсоні очолював одне з відділень міського пренатального центру, з 2022 року працює акушером-гінекологом в одній з санкт-петербурзьких клінік.  

Незадовго до визволення Херсона подружжя виїхало в Росію. Згодом з’явилася інформація, нібито Оксану Барнаш бачили в іспанському місті Аліканте, де вона начебто була зареєстрована як біженка з України.

Можливо згодом Оксана Барнаш переїхала до чоловіка в Сакт-Петербург.

Оксана Барнаш працювала у херсонській школі №30 з 1988 року. У 2001 році очолила заклад. У 2005 році отримала звання Заслужений працівник освіти України. У 2010 році нагороджена Почесною грамотою Верховної Ради України. У 2017 році саботувала перехід школи на викладання українською мовою. У 2020 році увійшла до складу виконкому Херсонської міської ради по квоті Ігоря Колихаєва.

Під час російської окупації Херсона Оксана Барнаш добровільно погодилася на пропозицію окупантів щодо незаконного проголошення її «директором» ДБОУ Херсонської області «Школа №З0 міста Херсона». У захопленій росіянами школі № 30 провели інвентаризацію. Також Оксана Барнаш на “посаді” підбирала працівників для школи.

Додатково вона забезпечила “охорону” школи № 30 двома озброєними вогнепальною зброєю представниками військових формувань РФ. Ще Барнаш організувала виплату зарплати освітянам у російських рублях, забезпечила вивезення дітей на “відпочинок” у Крим, організувала розміщення у школі № 30 російських прапорів та іншої державної символіки РФ, схиляла освітян до співпраці з російськими загарбниками.