Генштаб: війська РФ за добу чотири рази атакували позиції ЗСУ на лівобережжі Дніпра

4 недели назад 0

Український військовослужбовець вистрибує з човна біля берега Дніпра на Херсонщині, 15 жовтня 2023 року. Фото ілюстративнеНа Херсонському напрямку війська РФ і далі намагаються вибити підрозділи Збройних сил України із плацдармів на лівобережжі Дніпра,  у вечірньому зведенні Генштабу 3 квітня.
Вказано, що артилерійських обстрілів зазнали Кринки Херсонської області.

Найбільше наступальних дій (15) російська армія проводила на Новопавлівському напрямку, повідомляє штаб. Сили оборони продовжують стримувати наступ РФ в районах населених пунктів Новомихайлівка та Урожайне.

«На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 10 атак в районах Білогорівки Луганської області; Спірного, Андріївки, південнно-східніше Виїмки та Кліщіївки Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення»,  – повідомляють Збройні сили України.

Зазначено, що війська РФ здійснили 8 атак на Авдіївському напрямку в районах населених пунктів Бердичі, Уманське, Яснобродівка, Первомайське та Невельське Донецької області.

У Генштабі зауважили, що протягом доби зафіксовано 54 бойових зіткнення.

«Загалом, ворог завдав 5 ракетних та 50 авіаційних ударів, здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах», – йдеться у повідомленні.

Раніше керівниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк повідомила, що оборонні споруди на правому березі Дніпра Херсонщини облаштовані так, що у російської армії немає можливості навіть наблизитися до них.

На початку березня Гуменюк повідомляла, що російські військові «активізувалися» на Херсонському напрямку, але створення додаткових ударних угруповань не спостерігається. Вона зазначала, що «українські плацдарми на Кринках закріплені, але ворог продовжує їх штурмувати».