Голова Херсонської облради приєднався до акції проти насильства

2 года назад 0

Другий рік поспіль в Україні з ініціативи МВС під патронатом Офісу віце-прем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, за участю першої леді Олена Зеленська й Міністерство соціальної політики України та за підтримки міжнародних партнерів проводиться інтерактивний проєкт «Річ у тім».

Сьогодні до нього долучилася й Херсонщина — за сприяння Херсонської обласної ради та руху ЗЕ!Жінки на Херсонщині відкрилась виставка, присвячена темі протидії насильства. Для експозиції використали 16 звичайних, розповсюджених предметів побуту, що фігурували у реальних поліцейських протоколах, яких в країні щороку складають більше ніж 150 000.

Акція має на меті привернути увагу громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми – подолання домашнього насильства, протидії торгівлі людьми, гендерно зумовленого насильства та забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків. У суспільстві має бути поширена «нульова» толерантність до всіх проявів насильства!
— Сьогодні ми дуже часто чуємо про те, що насильства у сучасному світі не повинно бути. Але воно, на жаль, є… Найбільше потерпають від знущань, як правило, жінки та діти. Але періодично зазнають насильства і чоловіки. Дуже часто ця проблема залишається за зачиненими дверима. Її замовчують. АЛЕ Ж ТАК НЕ МАЄ БУТИ ! , — переконаний голова Херсонської облради Олександр Самойленко.

P.S. Виставку- протест проти домашнього насильства«Річ у тім» можна побачити у Херсоні на 4-й черзі ТРЦ «Фабрика» до 10 грудня.