В зоні відповідальності Сил оборони півдня ворог продовжує зміцнення та обладнання своїх позицій підтягуючи резерви

5 месяцев назад 0

Ворог веде спостереження, не припиняє тиснути артилерійськими обстрілами та застосовує дрони. Час від часу вдається до штурмових дій, але отримує гідну відсіч.

Про це повідомили у пресслужбі ОК "Південь".

Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра, завдаючи вогневого ураження противнику.

Вночі окупаційні війська вдалися до наймасованішої дронової атаки по Одещині, паралельно здійснили ракетний удар С-300 по Херсонщині і Миколаївщині.

Протягом доби (з 7.00 до 7.00) противник наніс авіаційний удар із застосуванням 1 авіаційної керованої ракети “X-59” в напрямку Кривого Рогу, намагався уразити важливу інфраструктуру, але ракета втратила бойову спроможність. Обійшлось без руйнувань та втрат.

За минулу добу окупанти здійснили 19 артилерійських обстрілів населених пунктів. 12 разів гатили по Херсону, 4 рази по Очакову. Також обстріляні Антонівка на Херсонщині, Яселка та Дмитрівка на Миколаївщині. Внаслідок злочинних дій ворога під час артилерійського обстрілу поранено 1 цивільну особу, пошкоджено будівлі бізнес-центру та медичного закладу, 1 багатоповерхівку та приватні будинки. Жертв серед населення немає.

Продовжуючи тероризувати цивільне населення, ворог наніс удари із застосуванням 4 FPV-дронів та скинув з БпЛА різних модифікацій 21 осколковий боєприпас по населених пунктах Херсон, Янтарне, Іванівка, Новотягинка, Дніпровське, Антонівка, Зміївка, Кринки, Михайлівка, Саблуківка. Жертв серед населення немає. Пошкоджено багатоповерхівку та лінію електропередач.

У морі 4 бойові кораблі ворожого недофлоту, з них 3 у Чорному та 1 у Азовському морях.
Ракетоносії заведені в пункти базування.