Гуманітарна допомога у Херсоні видаватиметься без вікових обмежень — МВА

7 месяцев назад 0

Херсонська міська військова адміністрація намагається вирівняти ситуацію з видачею гуманітарної допомоги в обласному центрі.

Про це на брифінгу заявив керівник МВА Роман Мрочко.

Раніше місцеві жителі повідомляли про те, що допомоги в обласному центрі стали давати менше і запровадили вікову категорію.

"У нас дуже багато великих компаній, які допомагають нашим жителям, але вони по-своєму розподілили гуманітарну допомогу. Деякі з них хочуть допомагати або хворим, похилого віку, встановлюють бар'єр віковий, або тільки маломобільним. Ми вимушені діяти відповідно до ними встановлених правил", — пояснив Мрочко.

Він запевнив, що військова адміністрація має зв'язки з волонтерами та займається пошуком таких, що надають допомогу для всіх, але й погодився, що в деяких місцях її стали видавати менше.

"Дійсно можливо десь видається її менше, у зв'язку з тим, що гуманітарна допомога видавалася більше тим, чиє житло було підтоплене. Зараз ця ситуація потроху вирівнюється і далі гуманітарна допомога буде видаватись всім жителям Херсона", — сказав він.

Раніше Роман Мрочко повідомив, що у Херсоні готуються до опалювального сезону та можливо блекауту взимку, втім не виключають евакуації людей, якщо не зможуть вчасно ліквідовувати пошкодження, спричинені обстрілами російських військ.