Гуманітарна координаторка ООН в Україні засудила удари РФ по Херсону та Харківщині

2 месяца назад 0

Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила удари РФ по Херсону та Харківській області, внаслідок чого постраждали десятки мирних жителів.
Про це повідомляє із посиланням на  Браун.

«Сьогодні знову жахливі новини, цього разу з Херсона, де внаслідок отримали поранення десятки мирних мешканців, у тому числі двоє дітей. У цьому зруйнованому війною місті знову були пошкоджені домівки та заклад освіти. Це лише через день після мого повернення з Харкова, де я бачила руйнівні наслідки посилення ударів збройних сил Російської Федерації для тисяч людей, які були змушені втікати, рятуючи життя, залишаючи все, що мали. Багато з них — це літні люди, які бояться, що ніколи не зможуть повернутися» , — наголосила Браун.

За її словами, гуманітарна спільнота невтомно працює, щоб підтримати людей під час цієї людської трагедії.

«Міжнародного гуманітарного права потрібно дотримуватися. Необхідно убезпечити мирних мешканців, домівки, школи та лікарні. Вони не мають бути мішенню»,  — підкреслила координаторка ООН.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні внаслідок ворожих обстрілів 15 травня була пошкоджена контактна мережа, через що у місті призупиняли рух усіх тролейбусів.
​Унаслідок обстрілів 15 травня було пошкоджено 12 багатоповерхових і 11 приватних будинків, медзаклад, дитсадок, приватні автомобілі, поранень зазнали 19 людей.

Російські війська у четвер, 16 травня, обстріляли Корабельний район Херсона, внаслідок чого зазнали поранень 54-річна жінка і 52-річний чоловік.

У Харківській області за минулу добу постраждали 13 людей, одна людина загинула.​