Херсонці витрачають «ковідну тисячу» на театри

2 года назад 0

У Херсонському обласному театрі ляльок з 2-го грудня можна купити квиток з грошей "єПідтримки". Йдеться про 1 тисячу гривень за повний курс вакцинації від COVID-19. У музично – драматичному театрі імені Куліша таку опцію запровадили з кінця грудня минулого року. Чи користуються цим херсонці, дізнавалося Суспільне.
Оксана Павленко прийшла купити квитки для себе та двох дітей на виставу у театрі ляльок. Говорить, такий формат для неї зручний.
Дуже зручно. Ми вчора були у Мультиплексі, витратили гроші і сьогодні, у нас ще є залишок, ми придбали 5 квитків у ляльковий театр. І ще плануємо драмтеатр відвідати, для 2-х дітей дуже зручно", — каже жінка.
Як розповів директор обласного театру ляльок Віктор Гаврилюк, завдяки цій послузі кількість відвідувачів зросла.
" Деякі люди приводять двох дітей. Вони беруть дітям квитки, а самі сидять у фоє. А зараз дивлюся, з батьками діти йдуть, тому що можна купити квитки ", — говорить директор.
Касирка театру ляльок Наталія Боровік говорить, що близько 40% їх глядачів зараз користуються саме віртуальними грошима для купівлі квитків.
" Хвилини дві займає. Може, не у всіх одразу все спрацьовує на телефоні, то декілька разів пробують. А так за хвилину квиток у вас ", — говорить касирка.
У Херсонському обласному музично-драматичному театрі ім. Миколи Куліша продавати квитки за допомоги є-підтримки почали 20 грудня, сказав директор Олександр Книга. За ці дні електронними грошима люди заплатили 55 тисяч гривень.

" Люди ще не зовсім зрозуміли, треба завчасно картку зробити, не всі ще розібралися. От у нас так і на "Чумацькій криниці" було. Думаю, ще декілька днів, люди розберуться й у нас буде набагато більше таких відвідувачів. Для людей, яким дорого піти до театру, це така хороша можливість ", — каже директор драмтеатру.
Олександр Книга додає, що стояти у черзі для купівлі квитка не обов`язково, адже "ковідною" тисячею можна розрахуватись і онлайн.
Суспільне Херсон