Херсонцям показали жертв шкуродерів

4 года назад 0

Їх мордують, калічать і вбивають… Тваринам, особливо безпритульним, часто дістається від рук людини. А на собак ще й влаштовують полювання догхантери.
Аби захистити тварин, в Україні кілька років тому посилили відповідальність за жорстоке поводження з ними. Утім навіть перспектива сісти за ґрати не зупиняє шкуродерів…Вчора, 24 липня на вулиці Суворова патрульна поліція Херсонської області спільно з ініціативною групою «А що зробив ти?» та ГО «Зоозахист Херсонщини» провели соціальну акцію «Без прикрас».
До акції долучились і представники Херсонської міської лікарні ветеринарної медицини: її керівник Максим Лехкодер і провідний лікар ветеринарної медицини відділу протиепізоотичної роботи Оксана Кононенко.
Метою акції було для привернення уваги до жорстокого поводження з тваринами. У рамках акції проходила фотовиставка врятованих тварин. Окрім цього, кожен бажаючий міг знайти собі чотирилапого друга.
Фото поділили на два ряди. У першому – фотографії котиків і песиків, які шукають новий дім та люблячих господарів.
Другий отримав категорію 18+, бо на фото – тваринки, над якими познущались люди. Без очей, усі в крові, з перебитими лапками, замотані в пакети. На них неможливо дивитись без сліз і без емоцій.
Деякі з них не були безпритульними, а мали господарів. Наприклад, на одному з фото зображена доросла вівчарка. Вона мертва, адже її вбив власний господар — забив до смерті. А потім просто викинув тіло у кущі…
Іншому песику пощастило – він знайшов новий дім. Тварині перебили задні лапки, проте новий господар зробив йому спеціальний візочок. І песик-гонщик почав нове життя і вчиться заново довіряти людям.
Херсонці по-різному поставились до такої виставки. Більшість дякували за те, що організатори звертають увагу на таку проблему. Знайшлись і такі, хто вважає проблему надуманою та перебільшеною.
Особливо емоційно реагували діти. Коли вони бачили милих кошенят чи цуценят, то щиро посміхались. Але коли, з дозволу дорослих, дивились інші фото, то на мить завмирали…
« Мамо, а чому у котика кров? – Над ним познущались нехороші люди. – А хіба можна так поводитись із маленькими ангелами? Їх треба обіймати та захищати. Бо у них нікого, окрім нас, нема »…
Олена ПІМЕНОВА Фото автора