Херсонець Юрій Максимов очолить Дніпро-1

8 месяцев назад 0

Керівництво клубу  «Дніпро-1»  домовилося про співпрацю з відомим українським тренером  Юрієм Максимовим, інформує ТаТоТаке.

Максимов працює головним тренером клубу  «Звягель» , який йде серед лідерів у Другій лізі.

Офіційно про призначення 54-річного спеціаліста буде оголошено найближчими днями.

Команду «Дніпро-1» після відставки Олександра Кучера на тимчасовій основі очолює Валерій Городов.

«Дніпро-1» вибув із трьох поспіль єврокубків, встановивши сумний антирекорд, та залишився без євроосені.

Раніше Юрій Максимов очолював команди ЦСКА Київ, Оболонь Київ, Кривбас, Металург Донецьк, Ворскла Полтава. Він завоював Кубок Азербайджану, коли керував азербайджанською командою Кешля.

Нагадаємо, що Максимов — вихованець херсонського футболу. Професійні виступи розпочав за місцевий «Кристал» у 1989 році. 1991 року перейшов до дніпропетровського «Дніпра», у складі якого наступного року дебютував у матчах вищої ліги чемпіонату України. Під час зимового міжсезоння сезону 1994-95 перейшов до київського «Динамо», у складі якого протягом трьох сезонів поспіль ставав чемпіоном України.

У листопаді 1997 року приймає запрошення від клубу німецької Бундесліги «Вердера» з Бремена. Трансферна сума склала 3,5 мільйони німецьких марок. Відіграв у першій бундеслізі 4 сезони, відзначившись 9-ма голами у 69 зустрічах, володар Кубку Німеччини з футболу 1999 року.

2001 року переходить до клубу Другої Бундесліги «Вальдгофа». У 2003 році виступає у Російській футбольній Прем'єр-лізі за клуб «Ростов». А вже наступного року повертається до України. Спочатку виступає за бориспільський «Борисфен», а з початком сезону 2004/05 переходить до запорізького «Металургу», який стає останнім професійним клубом в його кар'єрі гравця.

Прощальний матч Максимова пройшов 6 жовтня 2009 року на стадіоні «Кристал» в Херсоні в присутності 7 тисяч глядачів. У ньому взяли участь команда «Друзі Юрія Максимова» та збірна ветеранів херсонського «Кристалу». Зустріч закінчилася з рахунком 4:2 на користь «друзів».

Всього у Вищій лізі чемпіонату України провів 166 матчів, забив 48 голів; у першій німецькій Бундеслізі зіграв 69 матчів, забив 9 м'ячів; у другій німецькій Бундеслізі провів 27 ігор, забив 3 голи; у російській Прем'єр-лізі зіграв 18 матчів, забив 2 голи.