Херсонська обласна інфекційна лікарня готується до нової хвилі пандемії

2 года назад 0

Кількість хворих на коронавірус почала зростати з минулого тижня, — говорить директорка обласної інфекційної лікарні Олена Тимошенко: "На тому тижні практично щодня госпіталізували по 12 – 15 хворих. Цей тиждень також спостерігається збільшення кількості хворих. В нас є своя плр-лабораторія, де ми проводимо тестування, і якщо раніше на приймальному відділенні було 1 -2 випадки зараз 50-70%" .

На 27 січня лікарня забезпечена усім необхідним, каже Олена Тимошенко, бо до чергової хвилі захворювання готувались. Кисню мають достатньо.
Отримали й ліки: "Було закуплено ліки, і засоби індивідуального захисту, через Мінохорониздоров'я Херсонська область отримала 390 флаконів Ремдесивіру.
Для лікування одного хворого потрібно 6 флаконів, якщо в нас тільки в нашій лікарні було проліковано 2 700 хворих, а в тому році було відкрито по місту 5 лікарень, це для лікування дуже малої кількості хворих. На даний час ліки є, але днів через 6-8 їх не буде в лікарні", — говорить Олена ТИМОШЕНКО.


Суспільне Херсон
В Херсонській обласній інфекційній лікарні 146 ліжок. На 27 січня тут лікуються 70 хворих на коронавірус: дев'ятеро людей в реанімації, троє на апараті ШВЛ. Збільшення кількості хворих тут очікують вже з наступного тижня.. .