Скільки людей залишилося в окупованій Олешківській громаді на Херсонщині

2 месяца назад 0

В окупованій Олешківській громаді на лівобережжі Херсонщині залишилося близько 6 тисяч людей. До повномасштабного вторгнення проживало понад 40 тисяч.

Про це в ефірі “Вгору” начальниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко.

Вона додала, що зараз із громади виїжджає менше людей, тому що залишилися в основному маломобільні та люди похилого віку.
За словами Гасаненко, виїзд з окупації проходить через Російську Федерацію і він складний. 

“Деякі наважуються на пішохідний перехід через Колотилівку. Але там близько двох кілометрів треба йти пішки. Зрозуміло, що людям похилого віку важко подолати цей шлях. Проте є волонтери, які допомагають”,  – зазначила держслужбовиця.Також люди змушені проходити фільтрацію та допити, розповіла Тетяна Гасаненко.Населені пункти Олешківської громади окупували російські війська у перший день повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС 6 червня 2023 року затопило й Олешки. Відомо було про 9 загиблих. Крім того, російська армія перешкоджала евакуації жителів і не припиняла обстрілювати місто. 

Начальниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко розповідала, що російські окупанти мінують всю інфраструктуру в окупованій Олешківській громаді. В Олешківській громаді на Херсонщині найбільших пошкоджень та руйнувань зазнали населені пункти, які розташовані безпосередньо на лінії зіткнення. Чим ближче до води розташований населений пункт, тим критичніша ситуація.