Херсонська поліцейська-криміналіст під час роботи використовує досвід правоохоронних органів країн ЄС

4 месяца назад 0

Начальник відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління ГУНП в Херсонській області підполковник поліції Оксана Запорожченко опанувала європейський досвід роботи правоохоронних органів на місцях злочинів. Вона пройшла навчальний курс «Криміналістична підготовка для служб екстреного реагування» у межах проєкту TOPCOP (Співпраця країн Східного партнерства в боротьбі з організованою злочинністю) на освітній онлайн-платформі CEPOL.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Організаторами цього навчання для українських правоохоронців виступили Консультативна місія Європейського союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЕС в Україні) спільно з Агентством Європейського Союзу з підготовки співробітників правоохоронних органів (CEPOL).
Учасники курсу мали можливість вивчити закордонний досвід роботи екстрених служб на місцях злочинів: новітні аспекти в їх роботі, які заходи вживати для фіксації злочину, відбирання та збереження слідів, щоб зберегти важливі докази для подальшого розслідування справи.

Як зазначає Оксана Запорожченко, за допомогою відкритих ресурсів електронної мережі CEPOL українські правоохоронці мають чудову можливість професійно зростати, проходити тренінги та дізнаватися про новітні практики роботи правоохоронних органів країн ЄС у сфері безпеки. Набуті знання підполковник поліції уже використовує у своїй щоденній діяльності, коли працює на місцях воєнних злочинів росіян на Херсонщині.
Під час проведення організованої КМЄС в Україні та CEPOL онлайн церемонії відзначення та нагородження перших 20 учасників, які успішно пройшли навчальні модулі на освітній онлайн-платформі CEPOL в межах проєкту TOPCOP, від Херсонської області сертифікат отримала Оксана Запорожченко.