Херсонська школярка перемогла на «Міжнародній Олімпіаді геніїв 2022» в США

1 год назад 0

Херсонська школярка Поліна Козлова отримала найвищу нагороду у номінації "Креативне письмо" на "Міжнародній Олімпіаді геніїв", яка щорічно проводиться у Сполучених штатах Америки.

За словами дівчини, до початку повномасштабного вторгнення, як і більшість українських підлітків, просто навчалася.

"Я навчалася в Херсонському фізико-технічному ліцеї. Я закінчила 10 клас. Планувала вивчати східні мови",  — розказує дівчина.

Всеукраїнський етап "Олімпіади геніїв" проводить Мала академія наук України. На той момент Поліна уже брала участь у конкурсі наукових робіт, тому їй запропонували взяти участь в Олімпіаді. Вірш про забруднення океану дівчина написала, перебуваючи в тимчасово окупованому Херсоні.

"Я дуже хотіла написати вірш англійською. Мені дали тиждень. І за цей тиждень я його написала, він всім дуже сподобався і його вирішили відправити на олімпіаду геніїв",  — каже Поліна.
 
Дівчина виїхала до Канади, де живе подруга матері. Разом з новими друзями Поліна почала займатися волонтерством: допомагають облаштуватися переселенцям з України.
"Декілька місяців тому приїхала родина з Маріуполя. Там дуже цікава історія. Вони приїхали просто з двома рюкзаками. У них була дитина. Ми збирали одяг, сортували по розміру, збирали речі найпершої потреби, їжу на перший час, предмети особистої гігієни", — говорить херсонка.
Після закінчення школи в Канаді дівчина планує вступити на спеціальність "Журналістика та створення фільмів". У майбутньому Поліна хоче створювати документальне кіно.
У листопаді їй виповниться 17 років. У День народження, дівчина загадає якнайскорішої Перемоги та звільнення Херсона.