«Херсон. Люди як струни»: на благодійному концерті збирали гроші військовим в пам’ять загиблому Олександру Юрову

7 месяцев назад 0

У Києві на благодійному заході "Херсон. Люди як струни" митці збирали гроші для допомоги 194 окремому батальйону. Його присвятили загиблому військовослужбовцю Олександру Юрову на псевдо "Музикант".

До повномасштабного вторгнення Олександр Юров грав у симфонічному оркестрі Херсона, місцевих колективах та викладав у музичній школі № 4.Тому обрав псевдо "Музикант".  Любов Корнієнко директорка школи, де він працював до війни, приїхала з Херсона, щоб взяти участь у заході.

"Ми співпрацюємо з волонтерами з підрозділу Олександра Юрова, де він служив. Викладачі влаштовують акції підтримки, перераховуємо гроші та донатили тоді, коли Сашко служив" , — говорить директорка. Директорка і викладачка Херсонської музичної школи №4, 18 жовтня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Викладачка музичної школи  Наталя Овчинникова була знайома з Олександром зі студентських років.

"Це дуже талановита людина як музикант, дуже любив історію. Друга освіта у нього історія. Музикант-історик", — згадує жінка.

Співорганізатор благодійної акції  Євген Губань навчався разом з Олександром Юровим у Херсонському державному університеті.

"Він був високопрофесійним музикантом. Грав і в оркестрі Міністерства внутрішніх справ, в херсонському гурті "Рід денс", — говорить співорганізатор. Київ. Вироби для продажу на благодійному концерті, 18 жовтня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Під час благодійного концерту відвідувачі могли придбати вироби херсонських майстрів. За словами директорки Херсонської дитячої музичної школи №3  Наталі Холматової , це підтримає військових.

Сьогодні придбала витвір мистецтва, сучасний, наших херсонців. Краще, щоб це були інші предмети, звичайно, але сьогодні … Це підтримає наших хлопців", — говорить жінка. Начальниця управління культури ОВА на благодійному концерті "Херсон.Люди як струни", 18 жовтня 2023 Фото: Суспільне Херсон
Начальниця Херсонського міського управління культури  Світлана Думинська розповідає, Олександр загинув 28 вересня, звільняючи лівий берег Херсонщини. На похованні познайомилися із його побратимами.

"Ми вирішили, що 194 окремий батальйон тепер буде тими хлопцями, яким ми будемо допомагати. Тому ми поставили перед собою амбітну ціль — зібрати 300 тисяч гривень, щоб придбати те необхідне, з чим вони будуть визволяти нашу Херсонщину і те, що буде рятувати їм життя" , — повідомила Світлана Думинська.
 
Під час концерту "Херсон. Люди як струни" зібрали 20 тисяч гривень. Благодійну концертну діяльність продовжуватимуть.

3 жовтня у Херсоні попрощались із військовослужбовцем Олександром Юровим.