Херсонські аудитори протягом 2021 року забезпечили відшкодування втрат державі на суму майже 49,9 млн грн.

2 года назад 0

За січень – листопад 2021 року фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області забезпечили усунення втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму майже 49,9 млн грн.
За результатами проведених заходів, керівниками підприємств, установ, організацій та органів влади прийнято 29 управлінських рішень.

Матеріали 31 контрольного заходу передано до правоохоронних органів для відповідного реагування. За результатами контрольних заходів розпочато 12 досудових розслідувань та вручено 2 повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.
У 5 випадках до установ, де виявлено бюджетні правопорушення, застосовано фінансові санкції (у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних призначень), а також попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства на 9 об’єктах – на загальну суму 16,5 млн грн. Органами держфінконтролю ініційовано пред’явлення 5 позовів.

Окрім того, за недотримання законодавства 12 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, 89 – до адміністративної. Ще 2 осіб притягнуто до матеріальної відповідальності.
Досягнуто економічного ефекту на загальну суму 81,5 млн грн.
Пресслужба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області