Херсонські діти продовжують читати книжки собаці

2 года назад 0

Херсонка Марина Рудакова дистанційно продовжує соціальний проєкт, який допомагає дітям покращити техніку і якість читання
Основна дійова особа проєкту – Кіміко Такара, собака породи акіта-іну, яка неодноразово ставала “Кращим представником породи в Україні”, взявши всі можливі чемпіонські титули й нагороди. А ще Кіміко Такара – сертифікований каністерапевт зі спеціалізацією “собака для читання”.
Каністерапія (з латинської «canis» – «собака») – методика позитивного психосоціального й фізіореабілітаційного впливу на людей, які цього потребують, через спеціально керованих і навчених собак.
Перша спроба читань відбулась у бібліотеці №16, згодом пані Марину з її вихованкою запросили до “гончарівки”, де обладнали територію для читання: багато книжок, зручні меблі, можливість дітям самим обрати, як зручніше влаштуватися для спільних з Кіміко читань – чи то у кріслах-мішках, чи на підлозі.

Проєкт “Кіміко Такара. Читаємо разом” набув популярності, діти, які боялися читати уголос, завдяки підтримці Кіміко ставали сміливішими. Згодом почали займатися з малечею, що має порушення зору, розлад аутичного спектра, синдром Дауна. Три роки успішної взаємодії, позитивних результатів й радості.
2022-й не мав бути іншим, все змінив агресивний напад військ РФ. Але ж як залишити дітей без читань з собакою, що має велике серце? Пані Марина каже:
«В наших умовах кожен повинен робити те, що він може, що в його силах, і ми з Кіміко продовжуємо читати із дітками онлайн у хвилини затишшя й у хвилини, коли є хоч який зв‘язок. Пишаюся нашим містом, пишаюся кожним українцем, пишаюся нашими воїнами, які дають змогу хоч іноді виходити на зв‘язок із батьками й дітками й проводити читання для нашої малечі в такі скрутні часи.
Пишаюся Кіміко, яка, не дивлячись на нестачу корму (домішую їй вже котячий), тільки но чує дитячий голос, умощується на своєму улюбленому диванчику й уважно слухає читання дитини. Розумієте, ніхто так не заспокоїть дитину й не вселить в ній впевненість, ніж наші тварини.І нам, людству, треба нарешті навчитись у наших тварин їхній мові – мові доброти, мові, якою “німі можуть говорити і яку глухі можуть навіть почути”.
Читання з Кіміко продовжуються, й пані Марина запрошує до них долучатися усіх охочих. Адже країну, в якій діти читають собаці, коли поряд вибухи і йде війна, ніколи ніхто не переможе!
За матеріалами Херсонької міської ради Фото Марини Рудакової
P.S. Улюблениця херсонської малечі Кіміко Такара – “собака для читання”, запрошує долучитися до започаткованого нею флеш-мобу “Друзі Кіміко за мир”.
Зробіть фото свого улюбленця, можна з будь-яким українським атрибутом (якщо є) та підпишіть: Hello, Kimiko! My name’s _____. I’m from ___ . And I’m for Peace.
Це може бути будь-яка тваринка, навіть попуга, черепашка, рибка або хом‘ячок.
Долучайте до цього флеш-мобу своїх діточок. Їм буде цікаво фотографувати, а ще вони трошки відволікуться від негараздів, – запрошує Кіміко. Хештег #animels_for_peace#kimikoforever

X пошук
X додати