Херсонські музеї просять підтримати їх до Дня музейних селфі

3 месяца назад 0

Художній та краєзнавчий музеї Херсона просять українців підтримати їх своїми світлинами до Дня музейних селфі, що відзначається 17 січня
Зокрема, про це написав у  Херсонський художній музей, передає .  

«Щоб долучитися до міжнародної акції в День музейних селфі, закликаємо вас пошукати матеріальні свідоцтва, що нагадують вам про музей, і сфотографуватися з ними. Музейний каталог, буклет, листівка, фотографія, календар, журнал або газета з матеріалом про музей, запрошення або музейний квиток, який ви зберегли, репродукція картини, марка, патч або хустка із зображенням викраденого з музею твору, як у Френка Вайлда — підійде все. І не забудьте додати хештеги #MuseumSelfie #MuseumSelfieDay2024 #art_museum_ks» , — йдеться у повідомленні.

У музеї нагадують, що німецький дизайнер та стиліст Френк Пітер Вайлд перетворив звичні й дуже популярні фото у ліфті на підтримку України.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії він фотографується у різних образах у дзеркалі ліфта свого будинку і публікує світлини в Інстаграм. Частина фешн-образу Френка Вайлда — твіллі (багатофункціональна смужка шовку з яскравими принтами) з благодійної колекції «Викрадене мистецтво», яку у співпраці з платформою United24 випустив український бренд OLIZ. На цьому модному аксесуарі відтворений викрадений росіянами з Херсонського художнього музею декоративний розпис Віри Семенюк «Засвіт встали козаченьки».

Своєю чергою, Херсонський обласний краєзнавчий музей , що не може запросити зараз відвідувачів до своїх залів, тому пропонує згадати приємні миті і просить ділитися своїми улюбленими селфі з музею і відмічати його сторінку музею та хештеги #музей_херсон #museumselfieday, #деньмузейногоселфі. ​Як повідомляв Укрінформ, із херсонських музеїв російські агресори викрали найцінніші експонати.

Працівники Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка взялися ідентифікувати викрадені твори мистецтва, які «випливли» у Криму. 
Український бренд OLIZ в межах проєкту «Викрадене мистецтво» відтворив на хустках і твіллі власного виробництва зображення викрадених із Херсонського обласного краєзнавчого музею стародавніх коштовних прикрас.​