Херсонські освітяни беруть участь у міжнародній конференції з питань комерціалізації науково-технічних досліджень

2 года назад 0

Разом з першим проректором Херсонського державного університету Сергій Омельчук беремо участь в Українсько–Американській конференції з питань комерціалізації науково-технічних розробок та досліджень, що проходить у Харкові на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», — повідомив Олександр Співаковський:
— Захід потужний! На відкритті пролунали привітання від Міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета, Голови Харківської облдержадміністрації Олег Синєгубов, Харківського міського голови Игорь Терехов, ректора НТУ «ХПІ» Евгений Сокол, засновника холдингу UFuture та інноваційних парків UNIT.City Василь Хмельницький.
З американської сторони – представники таких відомих університетів як Корнельський, Массачусетський Технологічний, Берклі, відомих міжнародних венчурних фондів, інженерних та стартап-компаній.
Приємно, що серед доповідачів на конференції – наші земляки Роман Романов та Анастасія Романова (Роман Анатолійович, до речі, випускник нашого університету), які представляють стартап Mosqitter. Він вже має підтримку інвесторів та невпинно розвивається.
Тож головна тема конференції — знайти способи підсилити комерціалізацію НДКР (R&D), у тому числі за рахунок співпраці з глобальним (міжнародним) бізнесом , а також шляхи запуску і росту технологічних стартапів, заснованих на університетських НДКР. Насправді Україна має статус «наукової та університетської країни» як у сфері фундаментальних розробок, так і в прикладних напрямах. І цей потенціал треба підтримувати та розвивати.