Херсонські освітяни пояснили, навіщо їм автівка Хюндай Динамік, що коштує понад 1 мільйон

4 месяца назад 0

Управління освіти Херсонської міської ради придбало новий легковий автомобіль – Hyundai Tucson модифікації Dynamic, 2023 року випуску, за 1 млн 124 тис. 900 грн. 
Про закупівлю легкового автомобіля оголошено на сайті .
На питання журналістів Медіаплатформи “Вгору” навіщо потрібен автомобіль та чому саме такий, керівниця управління освіти Херсонської міської ради Наталя Журженко пояснила, що попередній автомобіль викрадено під час окупації. За її словами, авто необхідне для того, щоби їздити до закладів освіти, що розташовані у Херсонській громаді, загалом їх 151, зокрема,  — у навколишніх селах Степанівці, Комишанах, Садовому, Сонячному, Інженерному. Здебільшого саме у приміщеннях шкіл та дитсадках розташовані пункти незламності та обладнані місця для евакуйованих, каже Журженко. А освітяни, за її словами, відповідають “не лише за стан об’єктів, а й комфортні умови там для людей”.
“Ось, наприклад, треба перевезти до пунктів незламності два бойлери, або п’ять ковдр на сховище. В малий автомобіль це не влазить. Можна замовити великий автомобіль з міської адміністрації, але для нього це замалий вантаж. Й кілька днів чекати доводиться, поки якийсь потрібний транспорт вивільниться. Тому шукали саме такий автомобіль, щоб надійним був і багажник місткий мав”.
У додатку до тендерної документації вказано конкретну марку автомобіля: Hyundai Tucson NX4 4WD/ 2.0 MPI модифікації Dynamic. Тип кузова – SUV (спортивно-утилітарний автомобіль). Також детально прописано габарити, вміст багажника й навіть колір – amazon gray. Крім того, в автівці мали бути, зокрема: підігрів передніх сидінь та керма, мультимедійна система з кольоровим сенсорним 8" LCD монітором (RDS-радіо, MP3, USB), круїз-контроль та датчик дощу. А сама автівка, мала бути не раніше 2023 року випуску. 
На це з міського бюджету виділяли 1 млн 135 тис. 300 гривень з ПДВ (податком на додану вартість).
У торгах був лише один учасник – херсонське товариство з обмеженою відповідальністю “Автопланета Плюс” і стало переможцем. Товариство, попри відсутність конкуренції, запропонувало вищевказану автівку за нижчою ціною — 1 млн 124 тис. 900 грн.
ТОВ “Автопланета Плюс”  зареєстроване влітку 2008 року. Його засновник та бенефіціар —  екскерівник Укроборонпрому,  депутат Херсонської міської Ради V скликання, голова постійної комісії по торгівлі, захисту прав споживачів та реклами Роман Романов. Наразі власниками товариства, згідно з ресурсом , значаться Романови Тамара та Анастасія. Це мати та донька Романа Романова.
За даними ресурсу , ТОВ “Автопланета Плюс” переможець тендерів на понад 30 мільярдів гривень. За останні п’ять років, бюджетні установи купили в цьому автосалоні 22 транспортних засоби, серед яких легкові автомобілі, мікроавтобуси, бортова платформа з тентом, автівки для СБУ і швидкої допомоги. Наразі Hyundai Tucson для Херсонського управління освіти є найдорожчою покупкою з серед легкових авто. 
Раніше Медіаплатформа “Вгору” повідомляла про для комунального підприємства “Гарантія” Херсонської міської ради нового вантажного фургона не дорожче 1 мільйона гривень.