Херсонський художник закликає митців ділитись власними історіями про війну через мистецтво

2 года назад 0

Херсонський художник Сергій Сєрко працює над серією картин про війну в Україні для виставки "Тріггер", яка проходитиме в Естонії. Про організацію та участь у виставці, дізнавалось Суспільне.

За словами майстра культура не має зупинятися, особливо у ці складні часи для України.

"Розстріляне відродження уже було в нашій історії, тому ми не можемо допустити повторення цього сценарію, і з ще більшою інтенсивністю займаємося культурною діяльністю",  — говорить Сергій.

Це буде триптих з історіями, які художник пережив, починаючи з 24 лютого. Картини будуть наповнені переживаннями та трігерами, які він ніколи не зможе забути.
Виставка організована спільними зусиллями херсонської команди Міцелій з Тартуськими художниками, розказує Сергій. Тематика експозиції — події, які сталися в Україні, починаючи з 24 лютого.

"Ми зробили відкритий конкурс картин та ілюстрацій, які в кінці квітня наше та естонське журі будуть відбирати для експозиції, яка відбудеться 24 травня, на третій місяць нашої трагедії. Тріггер — це мультижанрова виставка" , — каже чоловік.
Картини на виставку відправляються в електронному вигляді. Друкуватимуться вони уже в Естонії.

"До нас надійшло 100 заявок, з яких 72 отримали підтримку у розмірі 100 або 50 євро. Це митці з Херсону, Нової Каховки, Чорнобаївки, Київської, Харківської та Миколаївської областей і міст", — розповідає художник.
Сергій Сєрко просить художників не мовчати про свої переживання, а поділитися своїми трігерами та історіями через своє мистецтво.